0
Proizvod je dodan u košaricu
Discover store
Prijedlozi proizvoda
Kategorija prijedloga
Blog articles

-15% NA SVE! CODE: MAKEOVER15 

Vibraonica™ Sex Shop

5 savjeta za sigurniji analni seks

Na spomen analnog seksa nekima se zasjaje oči, dok drugi stisnu čvrsto guzove i ukoče se. I to je u redu. Bez obzira u kojem ste timu, ako razmišljate isprobati anal, morate biti svjesni kako anal zahtijeva malo opsežnije pripreme od tradicionalnog seksa, jer anus nema prirodne lubrikante kao neki drugi otvori na tijelu.

Trebat će vam kvalitetan lubrikant, analna sex igračka ali i puno nježne predigre prije nego započnete s igrom – a kako bi sam seks bio ugodan, bitno je pripremiti područje i odraditi kvalitetnu higijenu.

U startu morate razumjeti kako se anal rijetko dogodi spontano, bez obzira što ste vidjeli u filmovima. Pogotovo ne onaj u kome uživaju oba sudionika.

Intimna higijena

Razina higijena kod analnog seksa je osobna stvar. Osnova je prehrana bogata vlaknima, kako bi anus bio čist sam po sebi. Neki preferiraju klistir (ili enemu) gdje se područje debelog crijeva i anusa ispire toplom vodom, kako bi smanjili rizik od infekcije crijevnom florom, no medicina kaže kako klistir može oštetiti sluznicu debelog crijeva i isušiti je. Dovoljno je temeljito se oprati mlakom vodom sa ph neutralnim sapunom. I opustite se. Analni seks je…analni, pa se nemojte snebivati mrvice kakice. Ovdje ste zbog užitka i mislite samo na užitak.

Predigra je važna

Prije nego se upustite u penetraciju prstima ili čim već, zagrijte anus predigrom i toplim lubrikantom na bazi vode. Toplina pospješuje cirkulaciju i olakšava stimulaciju vaših receptora užitka. Možete koristiti i neku igračku koja se zagrije na par stupnjeva iznad tjelesne temperature, a sve to kako bi povećali užitak.

Polako, nježno i s osjećajem

Moramo naglasiti kako se analna penetracija NIKAD nije kao u pornićima. Brutalno nabijanje nije ono što bi trebali raditi, jer fiziologija ovog otvora u vašem tijelu to ne podnosi dobro. Preporuka je da to radite polako, pažljivo i s puno, puno lubrikanta – ako želite da svi sudionici uživaju. Poznajete svoje tijelo i partnera, pa im vjerujte i prepustite se.

Opustite cijelo tijelo

Ako se ne možete opustiti, možda anal nije za vas, jer čak i ako samo malo stisnete guzove, ugoda i užitak mogu postati neugodni i bolni. Zato trebate biti pažljivi i osluškivati svog partnera u ovom poduhvatu. Radite samo ono što vam godi. Ako trenutno nemate partnera, isprobajte analne kuglice ili butt plug za svoj užitak.

Uvijek koristite kondom

U debelom crijevu žive brojne bakterija, kao što su  Escherichia coli (E. coli), salmonella, ili giardia, pa budite oprezni i nikada, ali doslovno nikada nemojte penetrirati u vaginu nakon anusa bez zaštite ili pranja, jer su neke od tih bakterija neugodne i štetne kad se nastane u drugoj mikroflori, a da vam ne pričamo kako ih se teško riješiti, kad ih jednom dobijete.

Temeljito perite igračke

Jedno istraživanje iz 2014. pokazalo je kako brojne bakterije i virusi mogu ostati na igračkama i do 24 sata nakon korištenja, pa ako koristite iste igračke s više partnera ili na više lokacija VAŽNO je dobro ih održavati.

  • Staklene igračke, kao i one od nehrđajućeg čelika čistite sapunom i vodom.
  • Igračke od tvrde plastike prebrišite antibakterijskim vlažnim maramicama ili parite antinbakterijskim sapunom.
  • Silikonske igračke iskuhavajte 5-10 minuta ili perite u perilici za suđe.
  • Električne igračke isključite iz struje, pa očistite u skladu s uputama proizvođača. Nemojte ih potapati u vodu i dobro ih osušite prije korištenja.
  • Za porozne materijale koristite upute proizvođača. Neki ljudi koriste vodu i sapun za kožu i najlon, a vinilni igračke bi trebalo čistiti samo vodom.

Obavezno operite sve dijelove, čak i platnene, na recimo vašem strap onu (neke čak možete ubaciti u mašinu za veš, ako to piše na uputama za održavanje).

Nikad ne spremajte prljave igračke, jer se bakterije mogu namnožiti na površini.

Ako ste lijeni, navucite kondom na igračku.

Za užitak se treba malo i potruditi 🙂

Tags:
#Sex Savjeti