25 ožujka, 2022

Kako odabrati odgovarajući lubrikant?

Što su lubrikanti?

Činjenica je da osobe koje koriste lubrikante imaju bolji seks.

Ne samo da lubrikacija omogućuje lakšu penetraciju već čini mnoge seksualne igrice mnogo zanimljivijim.

Povrh svega, postoji mnoštvo različitih lubrikanata za mnoge vrste predigri koje želite istražiti: od lubrikanata s okusom do analnih koji će svim sudionicima ovaj čin učiniti udobnim. Donosimo vam kratak pregled lubrikanata i njihovu ulogu u vašim seksualnim igricama.

Zašto se lubrikanti koriste?

Bilo da vaše tijelo ne proizvodi dovoljno tekućine koja će “podmazati” stvari ili jednostavno želite otkriti svijet analne igre, korištenje lubrikanta podignut će vaš performans u spavaćoj sobi na jednu višu razinu. Primarna uloga im je smanjenje trenja što dovodi do većeg užitka. Možete ih koristiti na različite načine i na različitim mjestima, bez štetnosti za tijelo. Naposljetku, omogućuju stvarima da jednostavno skliznu, a da se vi pritom u isto vrijeme osjećate nevjerojatno i uživate u seksu bez prekida.

Njegovo korištenje je vrlo lako. Čime god mislite penetrirati (prsti, penis), prvo na to nanesite lubrikant, a isto vrijedi i za područje u koje se penetrira (anus, vagina). Ne bojte se iskušati ga jer sigurno neće završiti u dijelovima tijela u kojima mu nije mjesto, ali važno je da pronađete pravi za vrstu aktivnosti koju planirate.

Lubrikanti na vodenoj bazi

Takozvani all-rounder, prigodan za gotovo sve, od seks igrački do masturbacije. Lagan je, prirodan i parovi će sigurno uživati u njemu. Također, najbolje paše uz kondome.

Silikonski lubrikant

Omogućuje najdulje trajanje i odličan je za solo dionice, vaginalne ili analne. Može se koristiti s većinom seks igrački, ali ne s onima napravljenim od silikona. Vodootporan je, a samim time i savršen za seks pod tušem. Kao i onaj na vodenoj bazi, i ovaj odličan paše uz kondome, ali uvijek provjerite uputstva prije uporabe.

Lubrikant na bazi ulja

Lubrikantu na bazi ulja nisu najpogodniji za unutarnju upotrebu, odnosno za samu penetraciju, bilo vaginalnu ili analnu. Međutim, odlično će začiniti mušku masturbaciju, erotičnu masažu ili druge vrste nadraživanja poput igranja s bradavicama.

Lubrikanti s okusom

Idealni su za oralni seks i predigru. Dolaze u raznim paletama okusa, a svaki lubrikant bit će kompatibilan s istim spolnim činom kao i njegov osnovni materijal (voda, silikon ili ulje). Na sreću, većina ovih lubrikanata je na bazi vodi što ih čini vrlo svestranim.

Analni lubrikanti

Ovi lubrikanti posebni su po tome što su vrlo gusti što znači da dulje traju, omogućuje bolje klizanje i penetriranje za vrijeme analnog seksa što je vrlo bitno jer anus nema prirodni lubrikant. Kao i lubrikanti s okusom, analni su također napravljeni od različitih materijala.

Organski lubrikanti

Ako zaštitu okoliša stavljate visoko na svojoj ljestvici prioriteta ili imate vrlo osjetljivu kožu, organski lubrikanti mogli bi biti najbolji za vas. Formule za proizvodnju ovog lubrikanta mogu varirati i zato dobro proučite etiketu na proizvodu.

Lubrikanti za zagrijavanje i trnce

Želite začiniti svoj seksualni život i unijeti nešto novo u spavaću sobu? Onda su ovi lubrikanti idealni za vas! Proizvedeni su da probude vaše živčane završetke i potiču partnere na više dodira. Prije korištenja na najosjetljivijim područjima, nanesite ga u malim količinama na unutarnji dio usne kako bi osjetili koliko jaku stimulaciju može proizvesti.

Tags:
#Sex Savjeti

Povezani Članci

12 studenoga, 2022
Što je to zračni stimulator klitorisa?
#Sex Savjeti
10 studenoga, 2022
Kako koristiti analne seks igračke
#Sex Savjeti
4 studenoga, 2022
Butt Plug čini vašu vaginu užom!
#Sex Savjeti
Tags:
#Sex Savjeti
Vaša Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici.