Vibraonica™ Sex Shop

Seks u trudnoći – da ili ne?

Seks u trudnoći može biti posljednja stvar na vašem umu, ili pak može biti jedina stvar o kojoj razmišljate. Poput snježnih pahuljica, svaka trudnica je jedinstvena sila prirode, i ne postoje dvije iste. “Stvarno, zar mislite da možete provesti  cijelih devet mjeseci bez neke akcije?  Da, to je upravo ono što smo i mislili”.

Seks za vrijeme normalne trudnoće je sigurna i zadovoljavajuća avantura. No postoje neke stvari koje vrijedi zapamtiti kao i neka pitanja koja će vam bez sumnje pasti na pamet.

Kada ću biti spremna?

Odgovor na to pitanje u potpunosti ovisi o vama i kako se vi osjećate.  Mnoge žene ne osjećaju interes za vođenjem ljubavi tijekom početka prvog tromjesječja trudnoće zbog umora, mučnine i privikavanja na početne promjene vlastitog tijela. Neke žene će se nastaviti sa konzumacijom seksa tijekom tog razdoblja kao da se ništa nije promijenilo. Druge jednostavno neće imati ikakav interes za seks. Tako da je odgovor na ovo pitanje u potpunosti na vama.

Tijekom drugog i trećeg tromjesečja hormonalne promjene počinju se stabilizirati. Mnoge žene su ovo doba opisale kao adekvatno vrijeme kada su  im se povratile njihove pohotne misli. Zbog povećanja protoka krvi u intimnom području, vrlo je vjerojatno da ćete doživljavati intenzivnije i ugodnije orgazme!

Iz tih razloga, drugo tromjesječje trudnoće naziva se “medenim mjesecom  trudnoće”. Prakticiranje sexa u drugom tromjesečju zbog promjene anatomije ženskog tijela možemo okarakterizirati kao nezgrapno ili čak nespretno iz očitih razloga… No mnoge to neće zaustaviti na putu prema užitku.

Vibraonica™ Sex Shop

Trebam li pitati liječnika?

S obzirom na to da će vaš liječnik postati osoba koju ćete viđati na gotovo tjednoj bazi u doglednoj budućnosti, nije na odmet da se savjetujete  s njim prije nego se vratite svojim senzualnim rutinama. I nema potrebe da se osjećate neugodno zbog toga – doktori  znaju da ste to učinili bar već jednom!

No, ukoliko je vaša trudnoća normalna, bez zdravstvenih poteškoća kod vas ili bebe, liječnik će vam potpuno sigurno dati zeleno svjetlo!

U redu, prakticirat ćemo seks u trudnoći – ali kako?

Postoji nekoliko varijabli koje će diktirati vaš pristup seksualnom odnosu s partnerom. Prva od njih zasigurno je položaj u kojem ćete ga obavljati seks u trudnoći. Za gotovo sve žene tijekom trudnoće vrijedi pravilo da će željeti  smanjivanje pritiska na središnji dio tijela. Izbjegavanje ili ublaživanje kontakta s osjetljivim bradavicama sve više što se trudnoća bliži finalnom stadiju, normalna je pojava.

Za vrijeme prvog i drugog tromjesečja, možete probati pozu u kojoj vi ležite na leđima okomito na rub kreveta, a vaš partner ostaje stajati cijelo vrijeme. Također , tu je i “doggystyle” poza u kojoj ste vi okrenuti licem prema dolje. Ova poza poznata je ljudima koji prakticiraju yogu  te je čak i sličnog naziva, ali s koljenima i gležnjevima postavljenim horizontalnih na madracu. Time trbuh odmaramo na bedrima.

Do trećeg tromjesečja, možete probati spooning poziciju, u kojoj on ulazi u vas s leđa dok oboje ležite na boku ili iskoristite već spomenutu varijantu,  gdje se možete opustiti na svome boku ležeći okomito na rubu kreveta za opuštajuću zabavu. U trudnoći, moramo spomenuti, rečenice koje do sad niste izgovarali na glas, poput “ovo mi baš i ne paše” sada defitivno odmah moraju izaći na svijetlo dana. Ukoliko vam nešto nije ugodno odmah zamolite partnera da se prilagodi vama, jer je najbitnije da vi budete u udobnoj pozi.

Nešto drugo što bih trebala znati?

Samo jedno… samo ste vi ta koja odlučujete: seks u trudnoći da ili ne! Kada ste spremni, spremni ste i vi to znate.

Photo via Bigstock

[block id=”blog-post-dodatni”]

 

Tags:
Tags:
Vaša Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici.