Sve što trebate znati o ben wa kuglicama

Japancima je sexual wellness na itekako visokoj listi prioriteta, a to potvrđuje i činjenica da sex igračke i pomagala poput ljubavnih kuglica koriste unazad tisuće godina. Prvi primjerak čudesnih japanskih ili Ben Wa/ljubavnih kuglica koristio se čak 500. godine. S obzirom na to da japanske kuglice imaju tako dugi staž te su i dalje veoma popularne i korisne, sigurno je da odlično utječu na 性的快楽 (Seiteki kairaku) ilitiga seksualni život.

Iako su dostupne od davnina, brojne od vas nisu ih još probale. Nemojte se ustručavati dati im priliku jer japanske kuglice imaju višestruku ulogu- izvrsne su za jačanje dna zdjelice, ublažavanje inkontinencije i poboljšavanje orgazama i cjelokupnog seksualnog zdravlja.

Za razliku od originalnih, drevnih kuglica koje su bile metalne i imale živu unutar kuglice (živa je uzrokovala stimulaciju vagine), današnje Ben Wa kuglice dizajnirane su u različitim dimenzijama i materijalima.

Japanske kuglice mogu biti manje od 2 cm, ali mogu sezati do 4 i više centimetara.

Što su Ben Wa loptice?

Ben Wa loptice se obično prodaju u paru te su izrađene od nehrđajućeg čelika, stakla ili plastike. Ben Wa loptice također dolaze u dvije glavne varijante – standardne (nevibrirajuće) i vibrirajuće. Početnicima savjetujemo da krenu sa standardnima, a kad malo uđete u ritam, slobodno u igru uključite i vibrirajuće.

Prepoznatljive su jer nemaju vrpcu, što vas može na prvu možda preplašiti. Straha nema, jer se vrlo lako mogu izvaditi, samo je potrebno više treninga. Ne brinite, možete kupiti i model koji ima vrpcu.

Kuglice mogu biti prazne ili punjene (u njima je još jedna loptica za dodatnu stimulaciju), a postoje i magnetski modeli. Ako prvi put koristite kuglice, započnite samo s jednom kuglicom.

Isto je kao i s Kegelovim kuglicama, da biste ih koristili, jednostavno legnite i nježno ih umetnete u vaginu.  Mogu se nositi dok radite gotovo sve, a možete Ih koristiti i za vrijeme seksa. Parovi su se složili da poboljšava cjelokupno seksualno iskustvo.

Kako koristiti japanske (Ben Wa) kuglice?

Ako nikada niste koristili Ben Wa kuglice, nema potrebe za nervozom. Proces je sličan kao i umetanje Kegelovih kuglica, pa idemo ponoviti redoslijed.

  • Smjestite se tamo gdje vam je najudobnije, krevet ili pod, legnite i opustite se.
  • Kako bi se dodatno opustili, napravite ugodnu atmosferu, upalite senzualnu muziku, mirisne svijeće i što god vas dodatno opušta.
  • Nije nužno koristiti lubrikant, ali ako ste suhi više nego inače ili pomalo nervozni, obavezno imajte uza sebe lubrikant na bazi vode.
  • Lagano raširite noge i krenite laganim umetanjem kuglica
  • Ako ste početnica, slobodno umetnite samo jednu kuglicu za početak
  • Vježbajte Kegelove vježbe i kad osjetite da vam postaje ugodnije, slobodno se ustanite i prošećite

Kako izvaditi Ben Wa kuglice?

Da biste ih izvadili, lagano ustanite, raširite noge i napravite kontrakciju mišića kao da idete obaviti nuždu. Dakle, napnite mišiće prema vani i kuglice će ispasti. Zvuči vam možda opasno i komplicirano, ali zaista, nema problema!

Koliko dugo ih nositi?

Ako nikada niste koristili Ben Wa loptice, trebali biste početi tako da ih držite samo oko 15 minuta dva puta dnevno, dakle, ukupno 30 minuta dnevno dok se ne naviknete na njih.

Postepeno povećavajte vrijeme korištenja dok ne dođete do vremenskog okvira koji vam odgovara.

Kako odabrati idealne kuglice?

Za većinu početnika najbolji je odabir srednje do velike loptice, jer je manje loptice teže kontrolirati početnicima. Što se utega unutar kuglice tiče, prvo pokušajte s lakšim dok se ne ispraksirate.

Plastične Ben Wa loptice s uzicom savršene su za početnike, a s vremenom prijeđite na “teže” modele. Iako se nekim početnicima sviđaju vibrirajuće Ben Wa loptice, ipak pričekajte s njima, dok se malo, ponavljamo, ne ispraksirate.

Kako ih adekvatno očistiti?

  • Stavite ih u toplu vodu i temeljito očistite sapunom ili sredstvo za čišćenje seks igračaka
  • Temeljito ih isperite
  • Osušite ih čistim ručnikom i ostavite sat-dva na zraku
  • Kada se u potpunosti osuše, spremite ih u kutijicu

Mogu li japanske ( Ben Wa) kuglice biti opasne?

Kao što možete pretjerati s vježbanjem bilo koje skupine mišića, tako možete pretjerati i s vaginalnim vježbama. Ono što je bitno nakon što skinete kuglice jest odmoriti i opustiti mišiće dna zdjelice. To ćete napraviti tako da ostanete ležati ili sjediti i lagano opuštati vaginalne mišiće, ne radeći nikakve kontrakcije.

Obavezno ih adekvatno svaki put očistite kako ne bi došlo do potencijalne infekcije. Kako biste bili sigurni, slobodno ih očistite I prije upotrebe i straha nema!

Seks igračke i Ben Wa kuglice

Ben Wa loptice mogu se koristiti same ili s drugim seksualnim pomagalima, poput vibratora ili stimulatora za klitoris.

Mogu li Ben Wa kuglice poslužiti za analni sex?

Ben Wa kuglice  nikada nemojte korsititi za analne igrice kako ne bi odlutale u debelo crijevo.

Vaš Online Sex Shop Vibraonica!

Tags:
Tags:
Vaša Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici.