REGISTRIRAJ SE I OSTVARI 15% POPUSTA

Vibraonica™ Sex Shop
28 svibnja, 2017

Zašto žene u braku tako često boli glava?

Dok smo mladi, dok se samo „zabavljamo“ ili hodamo s voljenom osobom, ne možemo dočekati da ostanemo sami pa da se ljubimo, mazimo, diramo… seksamo… Čak i pomisao na te trenutke dovoljna je da nas preplavi slatko uzbuđenje. Ako je ikako moguće, ostavljamo sve što radimo i – vodimo ljubav, kad god možemo. Ponekad i samo onako, na brzinu, u prolazu.

Seks je prekrasan, važan, zdrav i potreban podjednako i muškarcima i ženama. Pa zbog čega onda žene nakon par godina braka počne često „boliti glava“? Kako to da žene, koje su ranije silno uživale u seksu i vođenju ljubavi, počnu s vremenom izbjegavati seks, ili ga doživljavati kao obavezu? Tretiraju seks kao nešto što se mora odraditi. Kao nešto što se, uz dobar izgovor, može izbjegavati. A „boli glava“ je u tome jedan od legendarnih izgovora.

Muškarci žele više seksa

Šale i pošalice na tu temu među muškarcima su dobro poznate. „Kaj, si konačno sinoć ipak dobio?“, „Ženicu prestala boliti glava?“. Ili „Žena ti se napokon smilovala?“. Muškarci, gotovo bez iznimke, žele više seksa. I, iako se zezaju s time, pa čak i na vlastiti račun, nesretni su kad to ne dobiju…

No, ovaj je članak zapravo potaknut nedavnim razgovorima sa nekoliko različitih žena. Žene različitih dobnih skupina, sve redom u braku kojim su zadovoljne. Vole svoje mužiće i stalo im je do njih. I grize ih savjest jer i same primjećuju da tu nešto „ne štima“. Primjećuju da sve češće traže izgovore, načine da se izvuku od vođenja ljubavi s mužem, i to ih brine…

Zanimljivo je da se sve te žene slažu u jednom: kada konačno dođe do vođenja ljubavi, onda im je – lijepo. Uživaju, opuste i prepuste se. I sve je kao i prije… Drugim riječima, teško im je početi.

Zašto je ženama tako teško početi?

Odgovor na to pitanje zapravo je vrlo jednostavan. Razlog je današnji užurban i pretrpan ritam života. Razlog je stres i previše obaveza. Posao, djeca, kućni ljubimci, gomila kućanskih poslova i obaveza, financijska situacija… sve to donosi stres, povećava našu napetost i troši nam energiju.

Međutim, postoji jedna važna razlika između muškaraca i žena. Muškarcima je seks, među ostalim, i način za opuštanje, rješavanje stresa i „punjenje baterija“. A ženama nije…

Da bi mogla uživati u vođenju ljubavi, žena mora biti opuštena i bez stresa. A dosta se teško opustiti i prepustiti užitku ako znaš da te nakon seksa čeka još gomila neispeglanog veša, kuhanje ručka za sutra, pospremanje, briga o djeci i sl. U takvoj situaciji, seks postaje obaveza, jedan oblik „gubljenja vremena“. Postaje nešto radi čega moramo prekinuti sve što radimo (i to nas dočeka nakon seksa!). Postaje nešto radi čega ćemo, već ionako preumorne, ići na spavanje još pola sata kasnije.

S druge strane, muškarci se (bez uvrede ikome), opušteni i napunjenih baterija, nakon seksa najčešće okrenu na drugu stranu i spavaju kao bebe.

Kako se riješiti „glavobolje“?

Da bi se izliječila ova vrsta „glavobolje“, potrebna je suradnja obje strane, i žene i muškarca.

Žene, prisjetite se koliko zapravo volite vođenje ljubavi. Ponavljajte si koliko u tome zapravo uživate. Seks pridonosi psihičkom i fizičkom zdravlju i sreći. Vođenje ljubavi potiče lučenje hormona sreće. Čini vas ljepšom, pomaže u održavanju kondicije i linije… Sigurno možete nabrojiti još par razloga zašto volite seks 🙂 !

Odlučite da napravite nešto i za sebe, a ne samo za ostale članove obitelji. Vodite ljubav zbog sebe, zato što vi u tome uživate.
Eksperimentirajte, igrajte se. Nabavite neki novi komad erotskog rublja kako bi se osjetili još poželjnijom, ili novu sexy igračku. Vjerujte, dok budete iščekivali trenutak da je isprobate, osjećat ćete se veselo i poletno. Zaboraviti ćete na „glavobolje“.

A gotovo svi kućanski poslovi mogu pričekati i sutra… ili neki drugi dan. Nitko se neće razboliti zbog neopeglanog rublja. Suđe može ostati i u sudoperu, a pospremanje… ni to zapravo nije toliko važno, kao vaše zdravlje i sreća.

Naravno, postoje neki poslovi koji ne mogu čekati sutra, kao na primjer briga o djeci.

Zato, muškarci – pomozite! Uključite se, podijelite obaveze – prije ćete odraditi neophodne stvari. Prije ćete imati vremena za sebe, i za uživanje. I prije ćete imati svoju ženu za sebe 🙂

Photo via Bigstock

 

[block id=”blog-post-dodatni”]

Tags:

Povezani Članci

Tags:
Vaša Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici.